Kursus for Nyansatte


Efter aftale med Grønlands Selvstyre afholder Grønlands Repræsentation i København introduktionskurser for kommende nye medarbejdere i Grønland.

Hvem kan deltage

Kurset er et åbent kursus for alle nyansatte til Grønland - både i det offentlige og private regi.


Tilmelding

Arbejdsgiveren tilmelder den kommende medarbejder, helst via E-mail til kursuslederen. klik her


Hvor ofte

Kursus for nyansatte er planlagt til afholdelse en gang om måneden. Kurserne ligger typisk i starten af måneden.

I juli måned afholdes dog intet kursus af hensyn til ferieafvikling.


Kursets længde

Kurset afvikles som et eksternatkursus over to dage - torsdag og fredag kl. 09:00-16:30 (med forbehold for ændringer).


Faciliteter

Kurset finder sted på Grønlands Repræsentation, Strandgade 91, 1401 København.

Vi sørger for reservation af hotelværelse, hvis overnatning mellem kursusdagene er nødvendig. Inkluderet i prisen er hotelovernatning mellem kursusdagene og al forplejning (kaffe, the, vand, frokost, kaffe, kage og frugt begge dage). Forplejning/forbrug herudover betaler kursisten selv.


Kursuspriser

Pr. 1. august 2021 er prisen DKK 7.000,- for et 2 dages kursus, inkl. hotelovernatning mellem kursusdagene og forplejning under kursusforløbet. For par er prisen DKK 12.000 for et 2 dages kursus, inkl. overnatning mellem kursusdagene og forplejning under kursusforløbet.

Ekstra overnatning

Det vil være muligt at arrangere ekstra overnatning forud for kurset. Denne overnatning skal være godkendt af den ansættende virksomhed og faktureres særskilt til den ansættende virksomhed.

Endvidere er transportudgifterne til og fra kurset ikke inkluderet i kursusprisen.


Kursets indhold

Kursisten får et unikt indblik i hverdagslivet i Grønland samt nyttige informationer om det samfund, vedkommende skal være en del af. Vi bestræber os - naturligvis med stor forkærlighed for landet - på at præsentere Grønland som et moderne og spændende samfund med de udfordringer, der til enhver tid er.

Følgende temaer gennemgås: kommunikation og infrastruktur, orientering om skat, afgifter, CITES, moms m.m., dyr og natur, byerne, sikkerhed i naturen, moderne kontra "gamle" Grønland, Hjemmestyret kontra Selvstyret, mineraludvinding, lidt om sprog, fordomme, udfordringerne, mentaliteten, humor samt kulturforståelse som en central del af kurset.

Vi bestræber os på at tilrettelægge forløbet efter kursisternes individuelle behov og aktive deltagelse, så kurset bliver en dynamisk oplevelse for alle.