Sekretariat


Serviceenheden yder praktisk service til Naalakkersuisut, Inatsisartut, centraladministrationen, Selvstyrets virksomheder og kommunerne samt står for kontorets daglige drift, såsom rengøring, løn, regnskab, information og IT. 

Repræsentationen består af en Repræsentationschef samt personale der arbejder for formålet. Udover Repræsentationen, finder man personale i departementer og styrelser fra Nuuk, samt personalet i Grønlands Naturinstitut med placering i Grønlands Repræsentation i København. 

Naalakkersuisut er Grønlands administrerende organ og selvstyre. Kort fortalt består Grønlands Selvstyre af en Centraladministration og en række decentrale institutioner. Centraladministrationen beskæftiger ca. 650 medarbejdere, fordelt på ti departementer og et direktorat og seks styrelser. Naalakkersuisoq er premiere ministeren, mens medlemmerne af kabinettet er Naalakkersuisut. Regeringen skal overholde grundloven. Den 21. Juni 2009 vedtog Folketinget loven “Lov om grønlands Selvstyre”. Loven er baseret på en overenskomst mellem Naalakkersuisut og den danske regering, der giver Grønland beføjelse til at udøve lovgivende og udøvende magt på de ansvarsområder, der påtages.

Reception 3.sal